SV | EN

Kundvagnen är tom 

FÖRLOVNINGSRINGAR HERR

Den ultimata guiden för att köpa förlovningsringar för män, finns den? Du är älskad och redo att ställa frågan till kvinnan i ditt liv, men hur väljer du en vacker förlovningsring för män till dig själv för att försegla affären? Från Ed Sheeran till Neil Patrick Harris, många kändismän har förlovningsringar. I 2019 års smycken- och förlovnings studie av The Knot fann man att cirka 6 % av alla heterosexuella män fick en förlovningsring och 49 % av manliga samkönade par bytte en enda ring, varav 40 % bytte två. Med förslag till män på uppgång, låt oss försöka svara på några av dina frågor och ta en titt på de mest populära stilarna för förlovningsringar för män.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

BÄR HERRAR FÖRLOVNINGSRINGAR?

Svaret är så klart, JA! En ring betyder en avsikt att tillbringa en livstid tillsammans, och många män har fått förlovningsringar som symboler för engagemang. Din kärlekshistoria är unik, och även om det finns många traditioner att följa, kan du alltid skapa din egen väg. Många samkönade par anammar också idén att båda bära förlovningsringar. Äktenskap är trots allt ett jämställt partnerskap, så varför inte? Många kvinnor har också gett förlovningsringar till sina framtida makar. Även om detta traditionellt görs den 29 februari på ett skottår, finns det inga regler – du kan ställa frågan vilken dag på året du väljer! På Orrling Jewellery anser vi att du ska fira din kärlek på det sätt som känns rätt för dig.

Läs mer om förlovningsringar för herrar

HISTORIA OM MÄNS FÖRLOVNINGSRINGAR

Förlovningsringar för män har faktiskt varit tillgängliga i nästan 100 år. 1926 annonserade L. Bamberger & Co, en populär butik i New York, förlovningsringar för män i lokaltidningarna. Annonserna var stereotypt macho och designade för att tilltala den genomsnittlige mannen med pengar att spendera. Förståeligt nog slog trenden inte igenom på 1920-talet eftersom de flesta killar inte ens bar vigselringar då. Det var inte förrän på 1940-talet när kända ansikten som Humphrey Bogart började bära förlovningsringar som deras popularitet började skjuta i höjden. Ursprungligen var de flesta förlovningsringar för män enkla metallband, men detta har utvecklats med tiden till mer moderna och utsmyckade mönster inklusive de med diamanter, ädelstenar och blandade metaller.

POPULÄRA FÖRLOVNINGRINGAR FÖR MÄN

Om du precis har börjat söka efter den perfekta förlovningsringen, kommer du att upptäcka att det tack och lov finns mycket större utbud nu än för tjugo år sedan. Från den ädelmetall du väljer eller om du inkluderar diamanter eller andra stenar, det finns oändliga alternativ för alla smaker och plånböcker dessutom har du ju alltid en möjlighet att välja vår ateljé tjänst där vi designar just din personliga ring.

HÖGPOLERADE

Dess förlovningsringar tenderar att vara de mest populära och har en blank och reflekterande yta. Var medveten om att vissa polerade metaller efter mer benägna att repa än andra, så kommer att behöva tas om hand noggrant.

MATT FINISH

En ring med matt finish är diskret och subtil, och det kan vara det perfekta valet för en kille som föredrar en mer avslappnad look.

SANDBLÄSTRADE

Sandblästrade ringar med ett grovt och industriellt utseende har ett råare utseende, utan glans eller reflektion och en strukturerad yta som bättre döljer stötar och repor.

HAMRAD

En hamrad metallring kan vara ett idealiskt val för killar som gillar ett naturligt och rustikt utseende. Dessa kan ha en slät kant med texturer och hamrat metallband

GRAVERADE

För dem som gillar de små detaljerna finns det många alternativ för graverade förlovningsringar för män – från keltiska mönster till fiskben eller egna personliga som vi med hjälp av laser kan gravera in i din förlovningsring Förlovningsringen är en symbol för din avsikt att gifta dig medan vigselringen cementerar denna avsikt. Ditt val av förlovningsring kan påverka ditt bröllopsring, så tänk på detta när du väljer din.

PARA IHOP FÖRLOVNINGS- OCH VIGSELRINGARNA

Många väljer att köpa förlovningsringar märkta som vigselringar för män medans vissa kanske vill välja ringar av liknande stil så att de fungerar bra tillsammans. Andra kanske väljer mer kontrasterande kombinationer. Många förlovningsringar för män är stapelbara och designade för att passa perfekt med det valda bröllopsbandet. Valet är helt upp till dig!

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FÖRLOVNINGSRINGAR FÖR HERRAR

KAN MAN HA EN ALLIANSRING SOM FÖRLOVNINGSRING?

En alliansring är en förlovningsring som är infattad med flera diamanter på rad. Det finns helallians dvs en full cirkel med infattade diamanter runt om eller halv allians dvs att halva bandet är infattat. Vid behov kan vi såklart tillverka och anpassa antalet diamanter i en alliansring efter kundens önskemål. En alliansring är ett bra val för den som önskar en ring som inte sticker upp lika mycket som en solitär ring.

VILKEN METALL ELLER GULDFÄRG BÖR MAN VÄLJA?

Tänk på vilken metall färg du och din partner bär för övrigt. Gillar man att blanda så går det bra men många uppskattar att hålla sig till en ton. I vassa fall tillverkar vi en färg till kvinnan och en annan metallfärg till mannen. Det finns inga rätt eller fel, man ska välja en ring av metall och form som matchar ens personlighet.

VILKEN METALL ÄR VANLIGAST I FÖRLOVNINGSRINGAR?

Vitguld har under flera år varit den populära metallen, men idag ser vi en ökning av gult och rött guld. Vi erbjuder förlovningsringar i 18K vitguld, 18K gulguld, 18K roséguld, platina. Önskar ni en gul metall rekommenderar vi gulguld och om du önskar en mer roséliknande rekommenderar vi en förlovningsring i roséguld. Om ni önskar en förlovningsring i en metall liknande silver rekommenderar vi att välja en förlovningsring i 950 Platina. Det är en hållbar metall som inte kräver något underhåll form av rodinering, till skillnad från vitguld som bör underhållas med jämna mellanrum i form av rodiumbad, detta för att behålla sin “silvriga” färg.