SV | EN

Kundvagnen är tom 

VIGSELRINGAR DAM

För de flesta representerar vigselringar början på en ny era. Vigselringen har utvecklats genom historien för att bli vad den är idag. Vigselringar är fortfarande genomsyrade av tradition även om de tenderar att ha ett modernt utseende. De fungerar som ett emblem av kärlek,.Vigselringar symboliserar evig kärlek och engagemang och de bärs för att visa världen ett löfte om att älska varandra oavsett vad. Vissa par väljer att gravera sina vigselringar för att införliva ett personligt budskap. Diamanter är en av de mest populära stenarna för vigselringar. Deras inneboende egenskaper skönhet, styrka och hållbarhet gör det lätt att förknippa dem med evigkärlek.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

VIGSELRINGAR FÖR DAMER

Vigselringar, förr som nu, symboliserar engagemang, kärlek och hängivenhet. Tidigare betydde vigselringar ett löfte eller kontrakt mellan ett par och deras två familjer. De var också symboler eller till och med säkerhetsdepositioner som visade att en mans löfte var "god som guld". Vi har fascinerats av historien och symboliken bakom smycken och vigselringar lika länge som vi jobbat med smyckesdesign. Speciellt vigselringar som kan vara  laddade med betydelse. Sedan forntida Egypten har ringar varit kända för att vara de mest intima smycken vi bär. Genom historien har ringar använts som personliga talismaner, i affärstransaktioner, som symboler för status och naturligtvis för att lova din kärlek till en annan. 

Läs mer om vigselringar för damer

VIGSELRINGENS VÄG

Berättelsen om vigselringen har ingen tydlig väg, den har förändrats med varje religions och lands syn på äktenskapet. Vissa vigselringar markerade strikt det juridiska kontraktet för äktenskap, medan andra vigselringar var och är tydligt utformade i den sanna kärlekens namn. Men denna förändring är inte så kronologisk som vi kan tro, utan den ebbar ut och flyter på i olika tider och på olika platser.

HUR VÄLJER MAN RÄTT VIGSELRING?

En vigselring ska väljas med känsla & omtanke. Det är oftast lättare för männen att välja vigselring, medan ett val av vigselring dam i de flesta fall kräver mer eftertanke och planering. När du handlar vigselringar dam måste du tänka på stil, personlighet och komfort. Du måste också se till att de inte bara är praktiska utan även moderiktiga för att passa alla tillfällen och outfits. Formen på fingrar och hy kan också spela roll vid val av vigselring. Lyckligtvis finns det massor av mönster, färger, metaller och ädelstenar för att möta dina behov. Om du inte vet hur du ska börja, kommer vår designer att guida dig genom processen genom att initials skissa up en grund idé för att sedan CAD rita  olika förslag baserade på ert önskemål om vigselring. Läs mer om det i kapitlet Ateljé. 

Vigselringar med färgade ädelstenar är fantastiska utsmyckningar för den flamboyanta kvinnan och vigselringar med diamanter kan vara något som är ett enklare och säkrare val. Välj en stil som känns speciell för just dig och tänk inte för mycket utan känn efter i magen vad är DU. Det känns alltid speciellt att få vara personlig och unik i sitt val av vigselring. Stapelbara rubinband eller briljanta diamanter i palladium en signet ring inspinna av Bysantinskt antik smyckeskonst, vacker design,hantverk och personligt uttryck kommer alltid att stå över tid och ha ett värde utöver det vanliga. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM VIGSELRINGAR FÖR DAMER

VILKEN TYP AV METAL ÄR LÄMPLIG FÖR EN VIGSELRING FÖR DAMER?

Det beror på personliga preferenser, men vanliga val är guld, platina och roséguld.

KAN JAG HA DIAMANTER ELLER ANDRA ÄDELSTENAR PÅ MIN VIGSELRING?

Ja, många väljer att ha diamanter eller andra ädelstenar på sin vigselring för att göra den mer speciell.

KAN JAG FÅ MIN VIGSELRING ANPASSAD EFTER MIN STIL?

Ja, det går att få en vigselring anpassad efter ens egna stil och preferenser. Boka ett personligt möte hos oss för att gå igenom era preferenser. Därefter tar vi kostnadsfritt fram en rad ritning och offert. Inkluderar arbetet diamanter eller ädelstenar så får ni ta del av vårt urval och välja den sten som passar just er idé bäst.

HUR MÅNGA CARAT BÖR MIN VIGSELRING FÖR DAMER VARA?

Det beror på personliga preferenser och budget. Vissa väljer en högre carat för att få en mer lyxig känsla, medan andra väljer lägre karat för att ha en mer praktisk ring.

BEHÖVER JAG MATCHA MIN VIGSELRING MED MIN FÖRLOVNINGSRING?

Nej, det är inte ett måste att matcha sin vigselring med sin förlovningsring. Det viktigaste är att både du och din partner trivs med era ringar och känner er bekväma med att bära dem varje dag.