SV | EN

Kundvagnen är tom 

VIGSELRINGAR HERR

Bröllopsringar för män har historiskt inte varit lika omfattande som den variation man hittar i damkollektioner,vi ser ett växande intresse hos män för bröllopsringar med diamanter. Därför utmanar vi i vissa fall och använder oss av klassiskt feminin estetik för att skapa en dynamik, ställa frågor och påvisa möjligheten för det fria valet. Diamanter är en av de mest populära stenarna för mäns bröllopsringar. Deras inneboende egenskaper skönhet, styrka och hållbarhet, gör det lätt att förknippa dem med evig kärlek.Det är den perfekta stenen för att symbolisera kärleken man delar med en make och det djupalångvariga band vi värdesätter.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

VIGSELRINGAR FÖR HERRAR

När vi tänker på Vigsel och bröllop ser vi oftast framför oss en bild av en kvinna i en vacker vit klänning med en utsökt ring. I århundraden har alla aspekter relaterade till bröllop och vigselringar setts som feminina. Först på senare tid har vi satt mer fokus på brudgummen , speciellt när det kommer till vigselringar herr. Medan vigselringar har funnits så tidigt som för 6 000 år sedan, började män bära vigselringar först under mitten av 1900-talet som en symbol för deras civilstånd. Detta var ett resultat av konsumentkapitalism, årtionden av feminism, efterkrigstidens känslor och andra historiska, samhälleliga och ekonomiska faktorer.

Läs mer om vigselringar för herrar

VIGSELRING OCH TRADITION

Traditionen att bära förlovnings- och vigselringar hittades så tidigt som i den antika egyptiska civilisationen för omkring 6 000 år sedan. Sådana ringar var gjorda av vävd vass, hampa eller läder och sågs som kraftfulla symboler i egyptiska bröllopstraditioner. Specifikt såg egyptierna det som en representation av evig kärlek och hängivenhet. Även scarab och signetringar var särskilt betydelsefulla för deras kultur. Signetringar var också populära vigselringar bland romarna och grekerna. Forskare hävdar att signetringar banade väg för romerska förlovningsringar; det är också romarna som först förknippade ringar med äktenskap. Dessa vigselringar var ofta dekorerade med infattade graverade ädelstenar eller som så kallade guld "fede" ringar. Vilka bestod av två sammanflätade händer som en symbol på en överenskommelse. Med tiden utvecklade romarna designen på vigselringen mot vigselringar med gravyrer av parets ansikten eller figurer. ’Fede-vigselringar förblev i stil i mer än ett årtusende.

UTVECKLING OCH DESIGN

På 1400-talet uppstod två nya stilar av vigselringar: posy ringen, som är ringar graverade med korta verser från en dikt eller ett uttalande om kärlek och gimmel ringen, som är komplexa ringar bestående av två till tre sammankopplade band. Allt eftersom tiden gick började romarna göra vigselringar personliga och skiftade från födseln till skulpturer av paren själva. Detta fördes över till det bysantinska riket under medeltiden när de flesta ringar ristades med ansiktena eller hela figuren på det förlovade paret. När kristendomen väl blev imperiets officiella religion avbildades paret ofta med Jesus eller en korsning mellan dem, vilket välsignade deras äktenskap. Konsekvent över flera antika kulturer, medan män bar ringar för att beteckna makt och rikedom, representerade förlovningsringar för kvinnor en överföring av äganderätten från hennes familj till hennes man. Dessa socioekonomiska betydelser kopplade till ringar är i stort sett borta men lever i viss mån tyvärr kvar i enstaka kulturer. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM VIGSELRINGAR FÖR HERRAR

MÅSTE MANNEN HA VIGSELRING?

Det finns ingen regel som säger att mannen måste ha en vigselring. Det är mer en tradition och en fråga om personlig preferens. Det är vanligt att både mannen och kvinnan bär en vigselring, men det är inte ett krav. Vissa män väljer att bära en vigselring som ett tecken på deras äktenskapslöfte, medan andra inte gör det. Det viktigaste är att man väljer det som passar ens egen livsstil och preferens.

VILKET MATERIAL ÄR VANLIGAST FÖR EN VIGSELRING FÖR MÄN?

Vanliga material för vigselringar för män inkluderar guld, platina, titan och stål.