SV | EN

Kundvagnen är tom 

FÖRLOVNINGSRINGAR

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

ETT GAMMALT TECKEN PÅ ÄGANDERÄTT

Historien om förlovningsringar är ganska överraskande - det vi tänker på som en symbol för kärlek idag kan inte ha varit något annat än ett tecken på ägande i antiken. Långt ifrån romantik och de starka känslor vi idag förknippar med förlovningsringar, eller hur? Men som tur är har tiderna förändrats och även så vårt förhållande till förlovningsringar. Som så många av våra seder idag kan förlovningsringar spåras ända tillbaka till antikens Rom. Enligt Gemological Institute of America (GIA) bar romerska kvinnor ringar av elfenben, flinta, ben, koppar och järn "för att underteckna ett affärskontrakt eller för att bekräfta ömsesidig kärlek och lydnad. Guldringar och andra smycken hittades senare i ruinerna av Pompeji, vilket bevisade att den glänsande metallen blev det valda materialet under eran.

Läs mer om förlovningsringar

EN SYMBOL FÖR ÄKTENSKAP

Enligt GIA var det inte förrän 850 som förlovningsringen fick en officiell betydelse, med påven Nicholas I som förklarade att förlovningsringen representerade en mans avsikt att gifta sig, med guld som det mest populära materialet för förlovningsringar vid den tiden.

FÖRLOVNINGSRINGAR MED DIAMANT

Enligt Cape Town Diamond Museum var första gången diamanter dök upp på en förlovningsring 1477 när ärkehertig Maximilian av Österrike friade till Maria av Bourgogne. Även om ärkehertigen var den första som friade med en diamantring, var han inte på något sätt en trendsättare. Faktum är att diamant förlovningsringar inte blev populära förrän 1947 när De Beers, det brittiska företaget som bröt diamanter i Sydafrika, lanserade en reklamkampanj. Med hjälp av Hollywoodstjärnor och sloganen "En diamant är för evigt" sköt diamant förlovningsringar i höjden i popularitet.

FÖRLOVNINGSRINGAR OCH MODE

Under de senaste åren har vi börjat se en förändring i preferenser för förlovningsringar. Naturligtvis är diamanten fortfarande ett populärt alternativ som J. Lo's häpnadsväckande smaragdslipade sten, men fler och fler brudar väljer färgade stenar och ringar gjorda av unika material. När prins William friade till Kate Middleton valde han en fantastisk blå safir förlovningsring. Skådespelerskan Blake Lively fick en ljusrosa oval diamant i rosé guld av Ryan Reynolds och Katy Perry fick en unik rubin i en blommig halo design av Orlando Bloom. Till och med sångerskan Ariana Grande bröt från traditionen när hon debuterade en pärla och diamantkula från fästmannen Dalton Gomez i december 2020. Så att följa en strikt tradition behöver inte på något sätt vara fel eller tråkigt, men att följa sitt hjärta eller magkänsla för att välja något personligt utifrån den du är bör vara något att eftersträva.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FÖRLOVNINGSRINGAR

Det finns många frågor när man ska förlova sig och vi ska försöka svar på dom vanligaste. Vi har klassiska förlovningsringar, förlovningsringar inspirerade av olika tidsepoker, moderna förlovningsringar, raka förlovningsringar, mjuka förlovningsringar, förlovningsringar med färgade ädelstenar, med diamanter och förlovningsringar utan diamant. Men framför allt så har vi på ORRLING JEWELLERY en egen identitet i vårt formspråk. Nedan svarar vi på de frågor om diamanter och förlovningsringar som är vanligast.

HUR MYCKET KOSTAR EN FÖRLOVNINGSRING?

En förlovningsring bärs i princip varje dag och skall vara för evigt. Därför är det av vikt att era tänkta förlovningsringar underhålls och används på rätt sätt (läs mer om detta i kapitlet skötselråd), dessutom bör dom vara av hög kvalitét. En förlovningsring måste dock inte motsvara flera månadslöner för att vara av god kvalitet. På ORRLING JEWELLERY lägger inga värderingar i vad en ring ska kosta, utan förespråkar istället att våra kunder ska välja förlovningsringar efter smak, budget och att man tänker långsiktigt.

ATT TÄNKA PÅ VID GRAVERING AV EN FÖRLOVNINGSRING?

Många frågar: “Vad graverar man i sin förlovning eller vigselring?Och svaret är att det som känns rätt för er är det som ni ska välja. Det man dock kan ha i åtanke är att traditionellt sett graverar många par det datum de förlovat sig, eller det datum de vigs samt respektive namn. Många väljer att addera en plats/koordinater eller några väl valda ord som betyder något speciellt för just deras kärlek. På ORRLING JEWELLERY kan vi även erbjuda så kallad personlig gravyr, dvs att ni kan skriva en text eller era namn med datum med egen handstil på ett papper som vi därefter kan scanna in samt applicera inuti eller utanpå en ring skena. Oavsett om man anser att man skriver fint eller mindre vackert så bidrar detta till ett personligt och unikt inslag i era förlovnings eller vigsel ringar.

VAD ÄR PRISET PÅ EN DIAMANT?

Många kvinnor ser framför sig en stor diamant i form av en solitär ring medans andra längtar efter en alliansring eller en slät enkel ring. Det fins många alternativa vägar att gå. Återigen är det så att inget är mer eller mindre rätt förutom det just du som kund känner för stunden. När det kommer till val av diamant så ska den vara proportionerlig med den design man valt. När man ska köpa en diamant så pratar man mycket om de 4 C:na dvs colour, clarity, carat och cut ( färg, klarhet, carat och slipning). Läs gärna vår guide för mer information. Beroende på flertalet faktorer varierar diamanter mycket i pris. En perfekt slipad, lupp ren helt ofärgad diamant är såklart magisk ur många aspekter. Hursomhelst så är det så att en diamant kan vara fantastisk med en gul, brun eller annan ton och även inneslutningar kan bidra till en äkthets känsla. Valet är såklart upp till er och för att hitta rätt bland alternativen så hjälper vi mer än gärna till och det går bra att boka en tid för konsultation på. ( contact@orrlingjewellery.com)

HUR FÖRLOVAR MAN SIG?

Hur går det egentligen till vid en förlovning? Finns det någon manual för hur vi som män löser frågan? I teorin låter det så enkelt, men i praktiken kan det vara svårare. Säkert har du hört om flera olika spektakulära och väl genomtänkta sätt att förlova sig på, vilket kan bidra till en viss stress för den som planerar– man vill ju göra detta tillfälle så speciellt som möjligt. Hur skall jag veta vad jag skall göra och vilken plats skall jag välja. Det viktigaste är att göra det personligt och äkta. Visa dina känslor och låt magkänslan bestämma. Att förlova sig är att bestämma sig för en livspartner, ett stort och betydelsefullt beslut. Därför måste inte detta ögonblick vara spektakulärt och storslaget, fokusera på vad din blivande partner hade uppskattat och bry dig mindre om vad andra tycker.