SV | EN

Kundvagnen är tom 

DAMSMYCKEN

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

SMYCKEN FÖR DAMER

Damsmycken är en prydnad, för personlig utsmyckning. Ordet smycken är en anglicerad form av det latinska ordet, jocale som betyder leksak. Historien säger att för cirka 40 000 år sedan bars de första smyckena av Cro-Magnons, förfäder till Homo sapiens. Dam smycken har burits sedan länge. Det har alltid varit en väldigt avgörande del av vem hon är och vad hon representerar. Dam smycken har aldrig bara varit en accessoar och kommer aldrig att bli det. Kvinnor klarar sig inte utan hennes favorit dam smycken. Varje kvinna har en ask med dam smycken, allt från en enkel kedja till ett snyggt armband. Det är därför ett faktum att kvinnor älskar smycken. Faktum är att en kvinna och hennes favoritjuveler är nästan oskiljaktiga. Vart de än går, vad de än gör, ser de alltid till att ett da smycke är med, vare sig det är ett enkelt armband, ett halsband, en ring eller ett par örhängen. Så varför väljer så många kvinnor att bära dam smycken på en daglig basis och varför har dessa accessoarer en så enorm inverkan på hur de ser ut och känns?

Läs mer om damsmycken

Smycken har förmågan att lyfta fram kvinnors personlighet och ta fram de bästa egenskaperna när de bär rätt plagg för rätt tillfälle. En bra outfit är inte komplett förrän den är försedd med rätt dam smycken. Även om man inte försöker förmedla en viss stil, är accessoarer fortfarande ett utmärkt val för uttryck. Vikten av dam smycken i kvinnors liv kan förklaras av det faktum att det har varit ett föremål för kärlek sedan evigheter. Populariteten för smycken har just ökat med tiden eftersom många nya mönster och stilar nu finns tillgängliga på marknaden. Men, smycken idag är inte bara en accessoar utan det förmedlar och bidrar till kärlek och tillfredsställelse.
Det används för att förbättra humöret och skapa en känsla av lycka och tillhörighet. Så, varje gång en kvinna halkar in i ett armband,trär hon på lite glädje också. Varje gång hon bär ett tjockt halsband bara för att "beat the blues" höjer hon sin egen självkänsla och därmed sitt humör. Varje gång hon provar en snygg ring, ger hon en boost till hennes självförtroende och djärvhet. Dam smycken har en stor betydelse i kvinnors liv eftersom det kan få dem att känna sig speciella, snygga och vackra.

Därför säger man, när du är osäker på vad du ska ge din kvinna, ge henne ett elegant dam smycke. Det är en av de bästa gåvorna som en man kan ge till sin kvinna. Det finns en stor variation av olika dam smycken en man kan välja mellan. Är man osäker så är ett tips att ta ett möte med en riktig juvelerare. På Orrling Jewellery kan vi vårt yrke och har möjlighet att guide er samt visualisera ert tänkta dam smycke genom våra 3D program samt vår ateljé service.

VARFÖR ÄR DAMSYCKEN VIKTIGA FÖR KVINNOR

Olika dam smycken bars för att symbolisera olika budskap som säkerhet, visdom, elegans och välstånd. Många kvinnor gillar att bära dam smycken som en symbol för femininitet eller för att visa upp social status. Smycken kan också få en kvinna att känna sig trygg och vacker. Smycken ses ofta som en modeaccessoar för att komplettera en outfit. För många är en look inte komplett förrän rätt tillbehör tillkommer. En "klassisk" look kräver till exempel pärlor och diamanter. Smycken har spelat en viktig roll i mänskligt liv i tusentals år. Vi lär oss av historien att forntida civilisationer uppskattade smycken och de användes för att framhäva bärarnas naturliga skönhet. Olika dam smycken bars för att symbolisera olika budskap som säkerhet, visdom, elegans och välstånd.

ETT VIKTIGT TILLBEHÖR FÖR SPECIELLA TILLFÄLLEN

Dam smycken är mycket värdefulla för kvinnor och deras betydelse i deras liv idag är inte svår att förstå med tanke på att de har burits av människor i århundraden. Dess popularitet ökar bara ju längre tiden går när nya stilar och mönster kommer in på marknaden. Att delta i speciella tillfällen, som bröllop, examen, prisceremonier, födelsedagsfester och jubileumsmiddagar, utan att bära smycken är inte ett alternativ för majoriteten av kvinnor. Många skulle känna sig trista och ner klädda utan några dam smycken att pryda sig själva med.’’2. It can be a good investment.

SMYCKEN FÖR INVESTERING

Vissa finansexperten säger, "smycken används inte bara för dekoration, utan vissa föremål kan också tjäna som stora investeringar och kommer att behålla sitt värde på obestämd tid. En kollektion med dam smycken kan vara en stor säkerhetsfond. Man tillägger, "att köpa investeringssmycken, särskilt de dyra, gör att du kan köpa det du älskar, men du måste se till att du köper från välrekommerade källor."
Diamanter har varit eftertraktade i århundraden och är alltid efterfrågad oavsett fluktuerande ekonomier och händelser i samhället. Den höga efterfrågan på diamanter, såväl som guld, säkerställer att smycken håller sitt värde och kommer alltid att vara lätta att likvidera vid behov. Guld är en ädelmetall och guldarmband, ringar och halsband kan lätt smältas ner och förvandlas till ädelmetaller och nya dam smycken. Värdet på guld förblir relativt stabilt till skillnad från kontanter, som fluktuerar beroende på ekonomiska faktorer. Smycken med hög guldhalt kommer alltid att ha ett högt värde. Till exempel har den nuvarande globala ekonomiska krisen ingen inverkan på guldpriserna, som fortsätter att öka.

SMYCKEN GER SJÄLVFÖRTROENDE

Dam smycken har en obestridlig förmåga att få fram det bästa ur en kvinnas drag och personlighet när rätt smycke bärs av rätt individ vid rätt tillfälle. Det är viktigt för kvinnor eftersom det kan få dem att känna sig vackra, snygga, speciella och självsäkra. Det spelar i slutändan en stor roll för att få en kvinna att må bra med sig själv, vilket är anledningen till att det är så värdefullt med dam smycken för många kvinnor.

Det är ofta en av de dyraste och mest värdefulla gåvorna en kvinna får av sin man
Det finns ett enormt utbud av olika dam smycken som en man kan köpa till en kvinna, och hans val beror på tillfället och hur mycket pengar han vill eller kan betala. Smycken kan variera från 100 sek till miljontals kronor i pris. Föremål som innehåller platina och diamant är dyrast, medan silversmycken är relativt prisvärda. Vitt guld och rose guld är det mest populära valet för tillfället.

SENTIMENTALT VÄRDE

Vissa smycken som kvinnor äger har ett sentimentalt värde som är mycket högre än deras penningvärde. Till exempel kan en förlovningsring för några tusen ha oändligt mycket större egenvärde och vara något värt att vårda för alltid. Dessutom kan dess sentimentala värde öka när det överlämnas till framtida generationer. Ett speciellt dam smycke som lever över generationer fre mor till dotter kan få en status och en betydelse som överstiger det mesta vi idag anser vara av värde. Ett damsmycke kan få en kvinna att känna sig trygg och vacker och att du blir ihågkommen, ett kvitto på att du är värdefull!