SV | EN

Kundvagnen är tom 

ARMBAND ROSEGULD

Är utmärkta för att visa sin personlighet för omgivningen. Att bära denna iögonfallande utsmyckning utmärker många människor. Det kan påvisa din individuella stil och uppmärksamhet på detaljer.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

ARMBAND I ROSEGULD

Armband i roséguld är ett rundat och format objekt som traditionellt bärs runt handleden eller överarmen. Det har varit en av de mest populära formerna av prydnadsmycken sedan långt tillbaka. Armband i roséguld är ett allsidigt smycke som kan variera i stil och användningsområde. Historiskt har de burits av båda könen och med olika anledningar och avsikter. Armband i roséguld har för flera olika syften, särskilt för att visa stilbefattning och social status. 

Läs mer om armband i roseguld

MATERIAL FÖR ARMBAND I ROSEGULD

Det finns många olika legeringar för armband i roséguld med det vi oftast tänker på är guld som är rosafärgat. Armband i roséguld är en blandning, eller en så kallad legering av rent 24 karats gult guld, koppar och silver. Rent 24 karats gult guld är basen för alla guldfärger och kvaliteter, men är för mjuk för att användas i rent tillstånd för smycken. Det måste blandas eller legeras med andra metaller för att stärka det nog att bära. Olika legeringsrecept används för att färga och bestämma alla typer av metall som görs till smycken, inklusive platina, vitt guld, gult guld och rosé guld.

Roséguld användes först i början av 1800-talet i Ryssland av den berömda juveleraren Carl Faberge i hans kända ägg, det var mer känt som ”Russian Gold”. Armband i roséguld blev senare populärt i USA under det påkostade och vilda 1920-talet och bars i förlovningsringar och fina smycken. Cartier var avgörande för den ökade populariteten och skapade utsökta armband i roséguld med ädelstenar och diamanter. Vissa modeller hjälpte i synnerhet till med introducerandet av roséguld i smycken, till exempel ett enkelt band av tre guldlegeringar sammanflätade nu känd som "Trinity Ring" som sedan utvecklades till armband.

OLIKA STILAR PÅ ARMBAND I ROSEGULD

Det finns många olika typer av armband i roséguld och olika saker som hur man bär det avgör om de får klassas som den regelrätta definitionen av ett armband. Den huvudsakliga faktorn för ett funktionellt armband i roséguld är dess storlek, armbandet får varken vara så stor att den glider av handen när den är avslappnad, eller så liten att den inte kan skjutas över handen eller passa runt handleden. I allmänhet finns det tre olika stilar traditionsenliga armband skapas i: länk, slip-on eller så kallat stelt och delat med gångjärn. Armband i roséguld med länk är dimensionerade för att passa handleden bekvämt och för att låta länkarna drapera flexibelt. Slip-on stilar är stela former och kan vara antingen öppna eller en sluten cirkel eller annan form. Delat med gångjärn är ett av de populäraste då det har en mångsidig och enkel användning. Ett armband i roséguld bör ha rundade ändar för att passa handleden bekvämt.

Varje period i historien har haft en inverkan på armband i roséguld och dess olika stilar. Stilar kan variera i komplexitet - från att helt enkelt såga av en del av ett blötdjurs skal till de intrikata mönster som är uppenbara i östasiatisk metallbearbetning. Under nittonhundratalet var armband i roséguld, berlockarmband och identifieringsarmband några av de mest populära stilarna.

BERLOCKER FÖR ARMBAND I ROSEGULD

Berlock och speciellt för armband i roséguld, är en unik stil av smycken med en lång historia. Berlocker var avsedda att avvärja ondska eller att förse bäraren med speciella krafter. Det ursprungliga berlockarmbandet var den egyptiska ögonpärlan, fäst vid en cirkel. Dess andliga funktion blev så populär att den antogs av närliggande kulturer, och den bärs fortfarande idag i många länder i Mellanöstern. I USA blev berlock till armband i guld populärt under andra världskriget. Efterkrigstidens välstånd förvandlade de billiga armbanden till armband i roséguld där smyckesdesigners kunde leka med både färger och former.

DESIGN FÖR ARMBAND I ROSEGULD

Nu när du vet vad roséguld är, är det dags att komma till det roliga, att designa armband i roséguld. Vi nämnde tidigare att den mjuka färgen på roséguld gör att det går bra med andra metaller. Du kan para ihop armband i roséguld med smycken i sterlingsilver, gult guld, platina eller vitguld för en klassisk och ren look. Den "trefärgade" looken av silver, guld och roséguld har varit en hit på modescenen i ett antal år nu. Denna blandning och matchning av roséguld med andra metaller behöver inte bara vara med hänvisning till andra smycken. Mångsidigheten hos armband i roséguld gör också att den kan kombineras med många olika färger och mönster vilket gör det som ett roligt och festligt smycke.