SV | EN

Kundvagnen är tom 

DIAMANTÖRHÄNGEN GULD

Örhängen har varit populära i mer än 7000 år och har sitt ursprung i det antika Asien. Egyptierna bar örhängen för att påvisa status. Men i antikens Rom bars örhängen endast av slavar och i antikens Grekland av prostituerade.Välkommen till vår värld och tolkning av örhänget som accessoar. 

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

DIAMANTÖRHÄNGEN I GULD

Idag känns ingen outfit komplett utan ädelstenar och diamantörhängen i guld gör att en klädstil bara blir ännu mer speciella. Både män och kvinnor använder diamantörhängen i guld, både i avslappnade och formella miljöer. Två av de mest populära stilarna för diamantörhängen i guld var girandole och pendeloque, båda en slags hängande draperad typ av örhänge. Kvinnor bar dem i par, eller som ett set om hon hade råd. Män bär oftast diamantörhängen i guld på bara på ett öra. Girandolen är som en ljuskrona med en enda toppstation som förgrenade sig för att stödja tre droppar. Pendeloque hade en toppstation som höll ett enda långt fall (som en pendel). När frisyrer växter i höjden blir diamantörhängen i guld traditionellt längre och tyngre för att ge ett kraftigare intryck. 

Läs mer om diamantörhängen i guld

DIAMANTÖRHÄNGEN I GULD FÖR MÄN

Diamantörhängen i guld för män är inte längre för de rebelliska eller de som vill utmana utan en del av en växande trend. Många moderna män börjar bära fler smycken för att uttrycka sin stil och personlighet. Diamantörhängen i guld har varit en av de mest populära typerna av örhängen för män och oavsett din stil så kommer det säkert att finnas ett som passar dig.

MANLIGA DIAMANTÖRHÄNGEN I GULD MOT DEN TRADITIONELLA KVINNLIGA STILEN?

Detta är en vanlig fråga som vi får ofta. Diamantörhängen i guld likt studs är unisex och passar både män och kvinnor lika bra. De största skillnaderna, om det skulle vara några, är i så fall färg och storlek. Manliga diamanter är ofta större än de för kvinnor, även om detta inte alltid är fallet.

HUR MAN BÄR DIAMANTÖRHÄNGEN I GULD MED STUDS?

Detta är en fråga om diamantörhängen i guld som drivs av personlig smak och stil. Om du som man är osäker på hur du bär ett diamantörhänge typ studs rekommenderar vi ett solitärt diamantörhänge i guld. Solitär Studs En ”diamant solitär" betyder helt enkelt en enda diamant. Den levereras utan sidodiamanter såsom halo eller någon annan utsmyckning. Om du gillar tanken på en diskret stil, är ett enda diamantörhänge i guld förmodligen något för dig. Medan enkla örhängen för män är mer populära, har det att bära diamantörhängen i guld som par även blivit en ökad trend inom mäns smycken, och det ger en modern känsla. Stilmässigt handlar det om personlig smak.

DIAMANTÖRHÄNGEN I GULDS HISTORIA

Tidiga örhängen var oftast verkliga ringar eller halvmånar av metall eller huggen sten som fördes genom ett genomborrat hål i örsnibben. De äldsta örhängen som arkeologer har hittat tros vara mellan 8 200–8 500 år gamla. Örhängen och diamantörhängen i guld har som sagt varit populära väldigt länge och har sitt ursprung i det antika Asien. Ädelstenar och metaller har använts för att pryda människokroppen sedan mänsklighetens gryning. Forntida folk, både män och kvinnor, över hela världen hittade sätt att dekorera sig från topp till tå. De draperade kedjor av ädelmetall runt halsen, bar cirklar av ädelstenar på handleder och vrister, satte ringar av guld och silver på fingrarna och hängde dekorativa juveler från öronen. Dessa dekorativa markörer kan ha varit symboler för en persons religion, civilstånd, rang, status eller rikedom. Örhängen försvann nästan helt i Europa mellan 1000- och 1500-talen. Kvinnor, som innan detta hade blivit de främsta bärarna av örhängen, bar frisyrer och huvuddäcken som skymmer öronen helt. Detta gjorde örhängen till en onödig prydnad och kostnad.