SV | EN

Kundvagnen är tom 

DIAMANTÖRHÄNGEN

Örhängen har varit populära i mer än 7000 år och har sitt ursprung i det antika Asien. Egyptierna bar örhängen för att påvisa status. Men i antikens Rom bars örhängen endast av slavar och i antikens Grekland av prostituerade. Välkommen till vår värld och tolkning av örhänget som accessoar. Här hittar ni våra diamantörhängen i guld, roseguld och vitguld.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

HISTORIA OM DIAMANTÖRHÄNGEN

Tidiga örhängen var oftast verkliga ringar eller halvmånar av metall eller huggen sten som fördes genom ett genomborrat hål i örsnibben. De äldsta örhängen som arkeologer har hittat tros vara mellan 8 500-8 200 år gamla. Örhängen och diamant örhängen har som sagt varit populära väldigt länge och har sitt ursprung i det antika Asien. Egyptier bar örhängen för att beteckna det faktum att de var rika eller av högre klass. Men i antikens Rom bars örhängen endast av slavar och i antikens Grekland av prostituerade. Ädelstenar och metaller har använts för att pryda människokroppen sedan mänsklighetens gryning. Forntida folk, både män och kvinnor, över hela världen hittade sätt att dekorera sig från topp till tå. De draperade kedjor av ädelmetall runt halsen, bar cirklar av ädelstenar på handleder och vrister, satte ringar av guld och silver på fingrarna och hängde dekorativa juveler från öronen. Dessa dekorativa markörer kan ha varit symboler för en persons religion, civilstånd, rang, status eller rikedom. Örhängen försvann nästan helt i Europa mellan 1000- och 1500-talen. Kvinnor, som innan detta hade blivit de främsta bärarna av örhängen, bar frisyrer och huvudtäcken som skymmer öronen helt. Detta gjorde örhängen till en onödig prydnad och kostnad. På 1500- talet skedde ett skifte från huvudtäckning och höga ruffar till stående kragar, vilket gjorde att öronen återigen kunde synas. Förbättrade ädelstens sliptekniker hade utvecklats under tiden och ädelstenar, inklusive diamanter, kunde nu bäras som örhängen.

Läs mer om diamantörhängen

Idag känns ingen outfit komplett utan örhängen och diamanter gör dem bara ännu mer speciella. Både män och kvinnor använder diamantörhängen i både avslappnade och formella miljöer och det finns alternativ (även med diamanter) för många olika budgetar. Mode för de rika blev allt mer utarbetat under 1600- och 1700-talen. Två av de mest populära stilarna för örhängen var girandole och pendeloque båda en slags hängande draperad typ av diamant örhänge. Kvinnor bar dem i par, eller som ett set om hon hade råd, och män bar dem bara på ett öra. Girandolen var snarare som en ljuskrona med en enda toppstation som förgrenade sig för att stödja tre droppar. Pendeloque hade en toppstation som höll ett enda långt fall (som en pendel). När frisyrer växte till höga proportioner blev örhängen längre och tyngre och knöts ofta i en kvinnas peruk för att få stöd.

På 1800-talet sågs ett skifte till det nyklassiska utseendet och diamant örhängen blev enklare och lättare. Historiska stilar återupptogs med nyare tekniker. Sedan, i mitten av 1800-talet, slog en annan frisyr nästan ut örhängen ännu en gång. Denna stil på 1840- och 50-talen slingrade håret runt öronen, täckte dem och samlade sedan ihop det i nacken. Snart gick även detta över och återigen blev örhängen en modevara.

När de sydafrikanska diamantfälten öppnades i slutet av 1860-talet blev diamant solittrer den sofistikerade standarden som vi fortfarande uppskattar än idag. Inställningen med öppen klo hade utvecklats då. Detta ökade mängden ljus som passerade genom diamanten, vilket gav den, och därmed dess bärare, extra lyster.

På 1920-talet verkade det som om ingen kvinna gick utan sina örhängen, även om många bar imitationer istället för äkta diamanter. Idag har vi oändliga alternativ inom diamant örhängen, såväl som många andra ädelstenar. Från elegant, modern design till en klassisk estetik, du kan hitta vilken stil du vill ha. Accessoarer gör outfiten och diamant örhängen kommer att fullända vilken look som helst!

DIAMANTÖRHÄNGEN FÖR MÄN

Diamant örhängen för män är inte längre för de rebelliska eller de som vill utmana utan en del av en växande trend. Många moderna män börjar bära fler smycken för att uttrycka sin stil och personlighet. Diamant örhängen har varit en av de mest populära typerna av örhängen för män och oavsett din stil så kommer det säkert att finnas ett som passar dig.

Hur skiljer sig diamant örhängen för män från diamantörhängen för damer?

Detta är en vanlig fråga som vi får ofta. Diamant örhängen typ studs är unisex och passar både män och kvinnor lika bra. De största skillnaderna, om det skulle vara några, är isåfall färg och storlek. Manliga diamanter är ofta större än de för kvinnor, även om detta inte alltid är fallet.

HUR BÄR MAN DIAMANTÖRHÄNGEN TYP STUDS?

Först och främst, låt oss ta en titt på hur du kan bära en diamantstift. Kom ihåg att detta är en fråga om val och beror på din personliga smak. Med andra ord, det finns inget rätt eller fel sätt att gå tillväga. Om du som man är osäker på hur du bär ett diamantörhänge typ studs rekommenderar vi ett solitär diamant örhänge.

SOLITÄR STUDS

En ”diamant solitär" betyder helt enkelt en enda diamant. Den levereras utan sidodiamanter såsom halo eller någon annan utsmyckning. Om du gillar tanken på en diskret stil, är ett enda diamant örhänge förmodligen något för dig.

DUBBLA DIAMANTÖRONHÄNGEN TYP STUDS

Medan enkla örhängen för män är mer populära, har det att bära diamantörhängen som par även blivit en ökad trend inom mäns smycken, och det ger en modern känsla. Du kan välja att ha hål i båda öronen och ha en sk stud i var öra. Du kan också välja att ha flera piercingar i samma öra. Stilmässigt handlar det om personlig smak, men det finns ett par anledningar till att köpa ett par örhängen även om du bara har en piercing i öronen. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM DIAMANTÖRHÄNGEN

VARFÖR ÄR JUST DIAMANTER POPULÄRA FÖR ÖRHÄNGEN?

Diamanter är populära för örhängen eftersom de är besitter en unik ljusreflektion och har en hög lyster. Dessutom är diamanter vanligtvis förknippade med lyx och romantik.

VILKEN FÄRG ÄR VANLIGAST FÖR DIAMANTER I ÖRHÄNGEN?

De vanligaste färgerna för diamanter i örhängen är vita diamanter, dvs utan någon färg, men det finns också diamanter med färger som gult, rosa och blått.

HUR VÄLJER MAN KVALITETEN PÅ DIAMANTÖRHÄNGEN?

Man ska välja kvaliteten på diamantörhängen genom att titta på faktorer som carat vikt, klarhet, färg och slipning.

HUR SKA MAN TA HAND OM DIAMANTÖRHÄNGEN?

Man ska ta hand om diamantörhängen genom att undvika att bära dem vid fysiskt arbete eller vid kontakt med kemikalier, rengöra dem regelbundet med en mild tvål och vatten och förvara dem säkert när de inte används.