SV | EN

Kundvagnen är tom 

ARMBAND VITGULD

Är utmärkta för att visa sin personlighet för omgivningen. Att bära denna iögonfallande utsmyckning utmärker många människor. Det kan påvisa din individuella stil och uppmärksamhet på detaljer.

Sortera:
Dölj filter Filtrera:
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Finns i olika varianter
Hämta fler

ARMBAND I VITGULD

Armband i vitguld refererat till ett rundat ornament som bärs runt handleden. Det är en av de mest populära formerna av smycken sedan länge tillbaka. Armband i vitguld är en mångsidig form av smycken som kan variera i både användning och stil. Historiskt har armband i vitguld burits av båda könen och haft olika popularitets perioder. Vitguldsarmband har använts i dekorativa syften och har också varit en tydlig statussymbol för de som har råd med det lilla extra.  

Läs mer om armband i vitguld

MATERIAL FÖR ARMBAND I VITGULD

Det finns flera olika metaller för armband med vitgulds look, men det vi tänker på är äkta guld legeringar. Det betyder att den består av rent gult guld, plus andra metaller som palladium, platina och silver. Varför tillsätts legeringsmetaller till vitguld? Legerade metaller används för armband i vitguld av två skäl. För det första för att ge den "vit" färg. För det andra ger legeringsmetallerna en kvalitet som är bättre anpassad till att tillverka smycken av vilket gör det enklare att forma och jobba med armband i vitguld.

I början av modern era tillverkas armband oftast inte utav vitguld utan av mjukt eller hårt glas. Även dessa glasarmband kan tillverkas i formar eller vara fritt formade, den senare processen är långsammare och inte alls lika exakt. Mikroelektronik som används i vissa moderna armband kan nu producera rörelse, ljus, ljud och viktig information kopplat till dagens teknik. Armband i vitguld är populära och räknas som något exklusivt, armbanden visar även ofta upp detaljrikedom och variation på former.

OLIKA STILAR PÅ ARMBAND I VITGULD

Det finns många olika stilar av armband i vitguld och armbandets stil avgör om de kan klassas som ett armband. Tillexempel måste armband i vitguld bärs nedanför armbågen för att klassas som det vi traditionsenligt kallar för "armband". En av den viktigaste designfaktorn för ett armband i vitguld är storleken, den får varken vara så stor att den glider av handen när den är avslappnad, eller så liten att den inte kan skjutas över handen eller passa runt handleden. I allmänhet finns det tre olika stilar guldarmband skapas i: länk, slip-on eller så kallat stelt och delat med gångjärn. Guldarmband med länk är dimensionerade för att passa handleden bekvämt och för att låta länkarna drapera flexibelt. Slip-on stilar är stela former och kan vara antingen öppna eller en sluten cirkel eller annan form. Delat med gångjärn är ett av de populäraste då det har en mångsidig och enkel användning. Ett guldarmband bör ha rundade ändar för att passa handleden bekvämt.

Varje period i historien har haft en inverkan på guldarmbands olika stilar. Stilar kan variera i komplexitet - från att helt enkelt bearbeta delar från tex snäckskal till de intrikata mönster som är uppenbara i östasiatisk metallbearbetning. Under nittonhundratalet var armband i vitguld, ett utav de mest populära stilarna då det erbjöd en ny stil och en flexibilitet på design.

BERLOCKER FÖR ARMBAND I VITGULD

Berlock används ofta för armband i vitguld och är en speciell och unik typ av smycken med en lång historia som går tillbaka till det antika tiderna. Berlocker var avsedda att avvärja ondska eller att förse bäraren med speciella krafter. Det ursprungliga berlockarmbandet var den egyptiska ögonpärlan, fäst vid en cirkel, använd för att charma, fascinera eller återspegla andras illvilliga avsikter.

Dess övernaturliga funktion blev populär att den antogs av närliggande kulturer, och den bärs fortfarande idag i många länder i Mellanöstern där de pryder armband i vitguld. I USA blev berlock till armband i vitguld populärt under krigstider. Berlockerna inkluderade traditionellt militära insignier som bars av kvinnor, ett erkännande av de som tjänstgjorde i de väpnade styrkorna. Efterkrigstidens välstånd förvandlade de billiga armbanden till fina armband i vitguld med kvalitetssmycken gjorda av medelstora till tunga länkar som berlocker kunde fästas på.

FÖRDELAR MED ARMBAND I VITGULD

Vitt guld är en vacker, ädel metall. Den har nästan samma utseende som platina och silver, men har ett mer överkomligt pris än platina och är mycket mer slitstarkt än silver. Ett armband i vitguld är det perfekta valet för dem som föredrar ett vitt, silvrigt utseende framför traditionellt gult guld. Armband i vitgulds neutrala färg och hållbarhet gör den till den perfekta miljön för alla ädelstenar och spännande former. Det ser vackert och klassiskt ut, passar alla kläder och evenemang. Om du älskar det moderna, rena utseendet hos silverfärgade smycken, så är armband i vitguld ett utmärkt val.